Održan „DBG Open 2015.“ jedan od najvećih turnira po broju natjecatelja u BiH

foto1
.
foto1
.
foto1
.
foto1
.
foto1
.
Dobro došli na Dane berbe grožđa - Brotnjo 2017.


Način života

Vinograd je sastavni dio života Broćanskog čovjeka

Read More

Žilavka

.Od kultivira Žilavka proizvode se kvalitetna, a s probranih položaja (vinograda) vrhunska vina

Read More

Blatina

.Blatina je autohtoni kultivar (sorta) Hercegovine.

Read More

Tradicija

Rujan je u Brotnju posebno svečan mjesec

Read More

Organizatori

 

Karate klubovi s područja općine Čitluk i ove su godine zajednički organizirali izuzetno jak međunarodni karate turnir u sklopu obilježavanja turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacija Dani berbe grožđa. U programu jubilarnih 60. Dana berbe grožđa tako je u Čitluku održan turnir na kojemu je nastupilo 690 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Austrije,  Srbije i Crne Gore. Karate klubovi Hercegovina, Brotnjo i Međugorje organizirali su turnir u suorganizaciji s Karate savezom BiH, a glavni pokrovitelj turnira bila je Općina Čitluk. Turnir u Čitluku bio je jedan od izbornih turnira za reprezentativce BiH koji traže mjesto u reprezentaciji za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Indoneziji.

Na turniru su nastupili natjecatelji iz ukupno 71 kluba, a na svečanom otvorenju okupljenim natjecateljima, trenerima, sucima i gledateljima obratili su se Samir Ćatović, predsjednik Karate saveza BiH, predsjednik Karate saveza RH Stjepan Čelan koji je ujedno i tajnik Europske karate federacije (EKF)  i osobni izaslanik Antonia Espinoze, predsjednika Svjetske karate federacije (WKF) i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, koji je turnir i proglasio otvorenim. Također, načelnik Jerkić na svečanosti otvorenja je uručio zahvalnice za 11 karataša i karatašica s područja općine Čitluk koji su u prošloj sezoni osvojili medalje na službenim međunarodnim natjecanjima (Svjetskom kupu, Europskom prvenstvu, Europskom prvenstvu regija i Balkanskom prvenstvu).

- Sama činjenica da na turniru sudjeluje ovoliko klubova i  natjecatelja iz pet zemalja te nazočnost generalnog tajnika EKF i predsjednika Karate saveza Hrvatske i BiH - praktično čelnih ljudi karatea u svijetu, dovoljno govori o njegovu značenju za sva tri naša kluba, ali i za karate sport cijele BiH. Značajan je i po tomu što je po broju  natjecatelja ovaj turnir jedan od najvećih u BiH. Moram reći da je ovaj turnir značajan po tom što predstavlja ishodište susreta karataša BiH, Hrvatske i Srbije. Moram, međutim, reći da je dvorana naša bolna točka jer ni približno ne ispunjava uvjete za  ovako velika natjecanja. Ova dvorana je lošija od svih gdje smo nastupali pa bi se moralo nešto učiniti  kako bi se stvorili uvjeti kakvi pripadaju ovakvoj razini natjecanja – rekao je u izjavi za novinare predsjednik Organizacijskog odbora Tihomir Ostojić.

Svečanom otvaranju u čitlučkoj Gradskoj športskoj dvorani nazočili su Zdenko Klepić, predsjednik KS Hercegovine, Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, i brojni uglednici, a zamoljen da prokomentira turnir Stjepan Čelan, glavni tajnik EKF i predsjednik  KS Hrvatske je rekao:

- Trenutno je ovo jedan od  najvećih karate turnira uopće u BiH što dovoljno govori kako se organizator potrudio da taj turnir uistinu bude dobar. Činjenica da se u Europi u ovom trenutku održavaju četiri turnira za koje znam, dovoljno govori da je ovaj turnir nešto jako dobro i da je organizator uložio golem trud. Tud organizatora turnira traje već tri godine i to je za svaku pohvalu. Ovaj turnir ima podršku Karate saveza Hrvatske. Ja sam ovdje došao kao predstavnik Svjetske karate federacije tako da sve skupa ima jednu značajniju dimenziju.

„DBG open 2015.“, treći međunarodni karate turnir za djecu, kadete, juniore i seniore (U21) bio je jedan od izbornih turnira za karate reprezentacije BiH za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Indoneziji koje će se održati sredinom studenog. Iz navedenog razloga čitlučki turnir je jako važan za natjecatelje i KS BiH.

– S obzirom da je ovo izborni turnir prvenstveno želim svim natjecateljima koji će ići u Indoneziju u ime Karate saveza BiH poželjeti dobar rezultat. Velika mi je čast bito ovdje – rekao je se Samir Ćatović, predsjednik Karate saveza BiH.

Fotografije s turnira možete pogledati OVDJE.

Sponzori

Časopis 2017