DBG Open 2014: U Čitluku ponovno održan izborni turnir za reprezentaciju BiH

Međunarodni karate turnir „DBG Open 2014.“ održan je jučer u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku. Turnir je održan u sklopu kulturno-turističko-gospodarstvene manifestacije Dani berbe grožđa, a tehnički organizatori turnira bili su K.K. Hercegovina, K.K Međugorje i K.K Brotnjo. Kao i prošle godine turnir u Čitluku bio je izborni. Ove godine na turniru su se „tražili“ natjecatelji za kadetsku, juniorsku i U-21 reprezentaciju BiH, reprezentacije koje će u veljači nastupiti na Europskom prvenstvu.

Karate savez BiH izabrao je „DBG Open 2014.“ za izborni turnir stoga su u Čitluku nastupili ponajbolji natjecatelji iz cijele Bosne i Hercegovine. Konkurenciju su dodatno ojačali natjecatelji iz Republike Hrvatske, Austrije i Crne Gore pa je u konačnici na turniru nastupilo približno 700 natjecatelja iz više od 70 klubova.

Turnir koji je uz sve navedeno ove godine imao i memorijalni karakter, na turniru je odana počast preminulom Ivanu Matiasu Sivriću, otvorio je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, a uz načelnika Jerkića okupljenim karatistima i gledateljima obratili su se i Zdenko Klepić, potpredsjednik Karate saveza BiH i predsjednik Karate saveza regije Hercegovina, kao i Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije. Svečanom otvaranju turnira nazočio je i dopredsjednik Karate saveza Austrije Georg Rusbacher.

Već drugu godinu u Čitluku imamo izborni turnir što je vrlo pozitivno, jer u biti na ovaj turnir moraju doći svi najuspješniji natjecatelji iz BiH, a na turnir su došli i kvalitetni natjecatelji iz Hrvatske, Austrije i Crne Gore. Budući da je riječ o izbornom turniru svi su zainteresirani za njega tako da imamo jako visoku razinu kvalitete. Uz državno prvenstvo i još jedan turnir ovo su najznačajniji bodovi koje natjecatelji mogu osvojiti za plasman u reprezentaciju – kazao nam je Zdenko Klepić, potpredsjednik Karate saveza BiH i predsjednik Karate saveza regije Hercegovina.

Natjecatelji su nastupili na šest tatamija i gledateljima priuštili pravi užitak za gledanje.