Više od 500 natjecatelja nastupilo na Međunarodnom karate turniru ”DBG Open 2013”

Više od 500 natjecatelja iz 57 kluba nastupilo je na 1. Međunarodnom karate turniru ”DBG Open 2013” koji se u Čitluku održao u sklopu obilježavanja Dana berbe grožđa. Na turniru čiji su organizatori bili KK Hercegovina, KK Međugorje i KK Brotnjo u katama, pojedinačnim i ekipnim borbama, na šest tatamija u Gradskoj športskoj dvorani, nastupili su natjecatelji iz BiH, Hrvatske i Austrije.

O samoj važnosti turnira više od broja natjecatelja govori činjenica da je Karate savez BiH ‘‘DBG Open 2013’‘ izabrao za izborni turnir za reprezentaciju BiH koju u Španjolskoj uskoro očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu. Općina Čitluk maksimalno je podržala turnir u organizaciji tri kluba s područja ove općine što su organizatori prepoznali i načelniku Ivi Jerkiću ukazali čast da otvori međunarodni karate turnir za djecu, kadete, juniore i natjecatelje u kategoriji ‘‘U 21’‘.

Nastupe mladih karatista u Čitluku pratio je veliki broj gledatelja. Gledalište su u velikom broju popunili natjecatelji, njihovi roditelji i prijatelji, kao i ostali zaljubljenici u ovaj sport, a među uvaženim gostima bio je dopredsjednik Europske karate federacije Stjepan Čelan, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog karate saveza. ‘‘Ovo natjecanje po konkurenciji i po svemu zaslužuje stvarno visoko mjesto. Svakako ovakvo natjecanje i ovakva natjecanja će BiH održati na visokom mjestu u karateu u Europi, što je vjerujem i svima cilj’‘ rekao je Čelan.

Dopredsjednik EKF-a na dan održavanja turnira trebao biti u Frankfurtu na Premier ligi, no u dogovoru s predsjednikom EKF-a tu je obavezu otkazao kako bi posjetio turnir u Čitluku, pogledao mlade natjecatelje na djelu te se sastao s predsjednikom Karate saveza BiH Samirom Ćatovićem koji je nedavno izabrani i za dopredsjednika Balkanske karate federacije.

‘‘Bilo je jako bitno da dođemo ovdje i porazgovaramo kako bi dogovorili neke smjernice u razvoju karatea cijele regije. Treba naglasiti da je dopredsjednika novoosnovane Balkanske karate federacije u kojoj su sve balkanske zemlje osim Grčke, a i ona će se prikloniti, Samir Ćatović i da je izabran jednoglasno’‘ kazao je Čelan govoreći o razgovorima koji su vođeni s ciljem poboljšanja suradnje zemalja u regiji koje raspolažu izuzetno kvalitetnim natjecateljima.

Karate savez BiH turnir u Čitluku svrstao je u izborne za reprezentaciju BiH pa je svoj komentar samog natjecanja rekao i predsjednik Saveza Samir Ćatović. ‘‘Svakako da sam zadovoljan radom i načinom pristupa ova tri kluba iz općine Čitluk, iz tog razloga smo odabrali da ovaj turnir bude izborni turnir za reprezentaciju. Zadovoljan sam s brojem natjecatelja, klubova i ono što moram naglasiti je da je organizacija 100% uspjela i da ovo doprinosi razvoju karatea kako u Brotnju, tako i u BiH, odnosno čitavoj regiji. Još jednom u ime Karate saveza BiH se zahvaljujem organizatorima na korektnom i sportskom pristupu organizaciji’‘ rekao je predsjednik Karate saveza BiH.