FOTO: U Čitluku održan 5. međunarodni karate turnir DBG open

Karate klubovi Hercegovina, Brotnjo i Međugorje u subotu su u Čitluku ugostili 600 natjecatelja iz šest država na tradicionalnom karate turniru „DBG open 2017.“. Turnir je održan u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk u okviru tradicionalne manifestacije Dani berbe grožđa a po broju natjecatelja čitlučku turnir jedan je od najvećih u BiH.

Svojim dolaskom podršku turniru dali su brojni uglednici iz karate sporta, a na prigodnoj svečanosti otvaranja turnira, biranim riječima o turniru su govorili Stjepan Čelan, predsjedniku Karate saveza RH i glavni tajnik Europske karate federacije i Zdenko Klepić, predsjednik Karate saveza BiH.

Čast da otvori peti međunarodni karate turnir u Čitluku pripala je načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću koji je također čestitao organizatorima i pohvalio turnir te je dodijelio posebna priznanja za uspjehe na međunarodnim natjecanjima karatašicama i karatašima iz tri karate kluba s područja općine Čitluk.

Tako su ove godine posebna priznanja uručena: Ireni Prga, Kristini Zovko, Jeleni Zovko, Josipu Leonu Jerkoviću, Sari Raspudić, Petri Grgić, Jeleni Pehar, Barbari Krasić i Vilmi Krasić.

Na prigodnoj svečanosti također su uručene zahvalnice gospodinu Čelanu i Klepiću i to za izuzetan doprinos i svesrdnu podršku međunarodnom karate turniru DBG open.
Rezultate 5. Međunarodnog karate turnira DBG open možete pogledati OVDJE, valja istaknuti da je najuspješniji klub na turniru bio KK CROHERC Makarska a najuspješnija selekcija Zagrebački karate savez.

Također, valja istaknuti rezultate u otvorenim kategorijama za seniore.
Seniori open:
1. mjesto Mensur Đozić – novčana nagrada 100 eura
2. mjesto Ivan Planinić – novčana nagrada 50 eura
3. mjesto Goran Hrkać – poklon paket
3. mjesto Miloš Dejanović – poklon paket
Seniorke open:
1. mjesto Irena Prga – novčana nagrada 100 eura
2. mjesto Kristina Zovko – novčana nagrada 50 eura
3. mjesto Ivana Galić – poklon paket
3. mjesto Stefani Krešić – poklon paket