Vrijedna knjiga o mikotoksinima predstavljena na 63. Danima berbe grožđa

Prof. dr. sc. Jelka Pleadin, doc. dr. sc. Višnja Vasilj, prof. dr. sc. Danijela Petrović napisale su knjigu „Mikotoksini – pojavnost, prevencija i redukcija“ koja je sinoć predstavljena u okviru programa 63. Turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.“.

Predstavljanje ove vrijedne knjige održano je u podrumu obitelji Ostojić u Potpolju, gdje je, nakon predstavljanja knjige, predavanje održao prof. dr. Milenko Blesić.

Knjiga „Mikotoksini – pojavnost, prevencija i redukcija“ prvenstveno je namijenjena studentima i stručnjacima iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti koji se bave područjem zdravstvene ispravnosti i sigurnosti hrane i hrane za životinje, ali će biti od koristi i široj javnosti.

O sadržaju i nastanku spomenute knjige sinoć su uz već spomenute autorice govorili: doc. dr. sc. Marija Jukić Grbavac, vanjska suradnica na APTF-u i djelatnica u Agenciji za sigurnost hrane FBiH, doc. dr. Tihomir Prusina, glavni enolog u vinariji Čitluk i vanjski suradnik na APTF-u, te prof. dr. sc. Ivana Ostojića, dekana Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Nakon predstavljanja knjige, koje su svojim nastupima glazbeno obogatile mlade glazbenice Ana Pehar i Antea Šakota, prof dr. Milenko Blesić održao je predavanje na temu „Aktualni sustav zaštite geografskog porijekla vina u BiH“.

Prije nego što je druženje u podrumu obitelji Ostojić nastavljeno na prigodnom domjenku, Predrag Smoljan, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Dani berbe grožđa, zahvalio je svim sudionicima te im uručio prigodne zahvalnice i darove.

Prof. dr. sc. Jelka Pleadin je profesorica s Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu (Laboratorij za analitičku kemiju, Odjel za veterinarsko javno zdravstvo), a ujedno je i izvanredna profesorica na Agronomskom i prehrambeno – tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Doc. dr. sc. Višnja Vasilj profesorica je na Agronomskom i prehrambeno – tehnološkom fakultetu u Mostaru, dok je prof. dr. sc. Danijela Petrović izvanredni profesor na istom fakultetu.

Program predstavljanja knjige „Mikotoksini – pojavnost, prevencija i redukcija“ vodila je novinarka Vedrana Vidović.

Gepostet von Dani berbe grožđa Brotnjo am Sonntag, 16. September 2018