U sklopu Dana berbe grožđa održan tradicionalni međunarodni karate turnir „DBG Open“

U sklopu ovogodišnje, 63. po redu manifestacije Dani berbe grožđa, u subotu je u čitlučkoj Gradskoj športskoj dvorani održan tradicionalni VI. „DBG Open“, međunarodni karate turnir za sve dobne skupine – od učenika do seniora, koji su organizirala tri karate kluba s područja općine Čitluk: KK Hercegovina, KK Brotnjo i KK Međugorje.

Na „DBG Open 2018“ nastupilo je 60 klubova s preko 600 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije, Italije, Kosova i Crne Gore, natječući se u izvođenju kata i borbama.

Svim natjecateljima mnogo uspjeha i da ponesu lijepe uspomene iz Čitluka na svečanosti otvaranja turnira poželjeli su predsjednik Organizacijskog odbora turnira Josip Grbava i predsjednik Vlade HNŽ dr. sc. Nevenko Herceg, koji je na turniru u Čitluku bio i osobni izaslanik hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragana Čovića, generalnog pokrovitelja čitlučkih Dana berbe grožđa.

Uz Grbavca i Hercega svečanom otvaranju turnira, u društvu članova Organizacijskog odbora, nazočili su: Tomislav Martinovć, dopredsjedatelj Skupštine HNŽ, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Zdenko Klepić, predsjednik Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Josip Grbavac, predsjednik OO turnira, pozdravio je sve nazočne i zahvalio im na dolasku, nakon čega je dr. sc. Nevenko Herceg okupljenima poručio:

Uistinu mi je izuzetna čast i zadovoljstvo srdačno i sa puno poštovanja pozdraviti sve vas u ime Vlade HNŽ, u osobno ime i u ime našega sadašnjeg i budućeg predsjednika dr. Čovića. Vama koji dolazite sa strane, iz drugih dijelova BiH i susjednih zemalja, želim izraziti dobrodošlicu u našu županiju. Županiju koja ima vrsnih sportaša europskog i svjetskog glasa u svim disciplinama, a osobito u ovim borilačkim vještinama. Sjetimo sa samo karatašice Jelene Pehar, boksača Belje i Markića, tenisača Dodiga i Čilića, košarkaša Bogdanovića, Zubca, rukometaša Šege i drugih. Uistinu smo ponosni kao županija na sve njih. I zato ovaj turnir je više od obične manifestacije, borilačkih vještina i sportskog duha. Prije svega ovo je događaj koji povezuje šport i tradicionalni način života u ovome kraju.

Dragi sportaši, karatisti, natjecatelji, suci i treneri, okupili ste se ovdje u Čitluku da u pravom svjetlu pokažete svoje sportske vještine, da pokažete svoj fizički i mentalni karakter, ali i ono što na poseban način resi i krasi ovaj plemeniti sport – to je poštovanje i to samopoštovanje i poštovanje protivnika. Ja nisam u tom sportu, ali znam da započinjete i završavate svoje mečeve pozdravom i uzvikom „rei“. To je pozdrav poštovanja i upravo to poštovanje, dragi prijatelji, preslikavajmo na našu svakodnevnicu, na naš svakodnevni život i rad. Uistinu se nadam da ćemo stalno čuvati ono što resi ovaj i druge sportove kao pravilo opće ponašanja u našem društvu – rekao je dr. sc. Nevenko Herceg i turnir proglasio otvorenim.

Nakon otvaranja turnira, načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg uručili su prigodne zahvalnice za uspjehe postignute na Europskom prvenstvu u Sočiju Jeleni Pehar i Josipu Grbavcu.

Natjecanje u svim dobnim uzrastima i kategorijama bilo je izuzetno uzbudljivo, no najuzbudljivija su bila natjecanja seniora. U ovoj kategoriji medalje i novčane nagrade osvojili su:

Seniori open: 1.Marin Brkić iz KK Neretva – 100 EUR, 2. Jakov Bunjevac iz KK Kik – 50 EUR, 3. Ivan Planinić iz KK CroHerc Hercegovina (poklon paket), 3. Nikola Vuletić iz KK Bratstvo – Tuzla (poklon paket).

Seniorke open: 1.Irena Prga iz KK CroHerc Hercegovina – 100 EUR, 2. mjesto Sadea Bećirović iz KK Zagreba – 50 EUR, 3. Ivana Bebek iz KK Champion Rijeka (poklon paket), 3. Stefani Kresic iz KK Do Tuzla (poklon paket).

Najuspješniji klub na turniru bio je Karate klub Croherc Hercegovina dok je najuspješnija reprezentacija bila reprezentacija Zagrebačkog Karate saveza.

U završnom dijelu svečanog otvaranja turnira nastupile su Mažoretkinje općine Čitluk.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1991103657620550&type=1&l=c344301720