Održan međunarodni karate turnir DBG open 2016

U subotu je četvrtu godinu zaredom održan međunarodni karate turnir u organizaciji tri kluba iz općine Čitluk ( KK Hercegovina, KK Brotnjo i KK Međugorje) pod nazivom “DBG open” u sklopu manifestacije “Dani berbe grožđa”.

Na turniru je nastupilo 550 natjecatelja iz preko 50 klubova i selekcija iz pet država BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Austrije. Ove godine organizator je pripremio nagradni fond turnira u iznosu od 1200 €. koji je raspoređen za seniorske open kategorije i za najuspješniji klub i selekciju natjecanja.

Na svečanom otvaranju okupljenim natjecateljima obratili su se predsjednik organizacijskog odbora Josip Grbavac, predsjednik KS BiH Zdenko Klepić, predsjednik KS Hrvatske i glavni tajnik EKF Stjepan Čelan, načelnik općine Čitluk Ivo Ino Jerkić te savjetnik i osobni izaslanik ministrice kulture i športa FBiH Goran Lulić koji je i otvorio natjecanje.

Na otvaranju su uručene i zahvalnice za 5 karatista s područja općine Čitluk koji su u prošloj sezoni osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima (Filip Ostojić, Zoran Zovko, Irena Prga, Kristina Zovko, Jelena Pehar), uručena je i posmrtna zahvalnica za izniman doprinos karateu na području općine Čitluk pokojnom Franji Primorcu koju je preuzeo njegov brat trener Josip Primorac.

U seiorskim kategorijama je bila iznimno jaka konkurencija a medalje i novčane iznose su osvojili:
Seniori open:
1. Ljubiša Mihajlović 300€
2. Almir Cecunjanin 100€
3. Zoran Zovko 50€
3. Karlo Raguž 50€
Seniorke open:
1. Ivona Ćavar 300€
2. Kristina Zovko 100€
3. Irena Prga 50€
3. Ivana Galić 50€
Najuspješniji klub je Karate Klub Bar iz Crne Gore – 100€.
Najuspješnija selekcija je selekcija Zagrebačkog Karate saveza – 100€.