Transformatorska stanica Čitluk 2 puštena u pogon

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i generalni direktor Elektroprijenosa BiH Matan Žarić presijecanjem vrpce i simboličnim pritiskanjem tastera pustili su u pogon novoizgrađenu transformatorsku stanicu 110/x kV Čitluk 2.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović čestitao je upravi Elektroprijenosa, djelatnicima te svima onima koji će imati koristi od ovoga objekta.

Vrijednost ove investicije, koja uključuje izgradnju transformatorske stanice Čitluk i priključnog dalekovoda, je 5.450.544, 45 maraka. Također, izgradnjom ove transformatorske stanice doći će do rasterećenja postojeće TS 110/x kV Čitluk. Novoizgrađena transformatorska stanica 110/x kV Čitluk 2, zbog svoje lokacije, biti će i napojna čvorna točka za energetske objekte autoceste Vc.

Izgradnjom transformatorske stanice povećava se prijenosni kapacitet i sigurnost napajanja južnog dijela općine Čitluk, dijela općine Čapljina, te dijela općine Ljubuški.
Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara naglasio je kako sama činjenica, da će od ove trafostanice imati koristi lokalno stanovništvo, gospodarski objekti, autocesta i da će rasteretiti postojeću trafostanicu, jasno pokazuje kako tvrtka Elektroprenos i njezin menadžment posluje i funkcionira uspješno.

Direktor Elektroprenosa BiH Matan Žarić je podsjetio ovom prigodom kako ova tvrtka danas važi za jednu od značajnih investitora u državi. Uz to što je transformatorska stanica izgrađena na području općine Čitluk, njeno otvorenje upriličeno je na početku 62. Dana berbe grožđa pa je stoga i načelnik općine Čitluk Marin Radišić prokomentirao realizaciju projekta.

Mi Brotnjaci ponosni smo na Dane berbe grožđa. Ponosni smo na naša vrhunska vina žilavku i blatinu. Dani berbe grožđa osim turističkog, kulturnog, sportskog i gospodarstvenog karaktera često u svom programu imaju i otvaranje značajnih infrastrukturnih objekata. Ranijih godina imali smo tako u okviru ove manifestacije otvaranje pročistača otpadnih voda, otvaranje nove zgrade srednje škole, otvaranje zgrade dječjeg vrtića, a danas smo zahvaljujući tvrtki Elektroprijenos BiH dobili jedan uistinu značajan infrastrukturni objekt na području općine Čitluk koje će biti od koristi i općinama u susjedstvu – kazao je načelnik općine Čitluk Marin Radišić i uz konstataciju da novoizgrađena transformatorska stanica Čitluk 2 stvara pretpostavke za daljnji razvoj čestitao Elektroprijenosu BiH na uspješno realiziranom projektu.